Top news

Istra u prestižnom Upside East u Müenchenu

U prestižnom Upside East u Müenchenu Istra je održala veliku prezentaciju za tamošnju poslovnu elitu na kojoj je svoj brend predstavilo 12 istarskih velikana.

 gastro munchen

Nedavno je održana velika prezentacija turizma Istre u Münchenu i to unutar prestižne poslovne zgrade Upside East u centru grada. Turistička zajednica istarske županije, uz partnersku agenciju Charter&Share iz Münchena, predstavila se zajedno sa 12 veličanstvenih partnera iz Istre: Plava Laguna, Aminess, Valamar, Maistra i Arena hospitality group u ime najznačajnijih predstavnika velikih hotelijera, zatim predstavnici boutique hotela: Meneghetti, Roxanich i Adriatic Kempinski, dok u segmentu vina i EVOO sudjelovale su vinarije Kozlović, Coronica i Roxanich te maslinari Chiavalon i Ipša.

Event je organiziran uz potporu poznatog njemačkog celebrity&event managera, Christiana Timmera, koji je omogućio da se event održi na čuvenoj lokaciji uz prisutstvo ciljane publike, kako bi se repozicionirao i restrukturirao imidž Istre. U publici se našla poslovna elita Münchena i okolice, decisionmakeri iz segmenta bankarstva, farmaceutike, osiguravajućih kuća, velikih korporacija poput BMW-a, Siemens-a, Phillip Morrisa, velik broj mice agencija te predstavnici medija. Dodatan i važan promocijski učinak bio je i nastup Andreasa Junga - člana uprave kluba FC Bayern München i direktor marketinga koji je podržao cijeli event i pozvao sve prisutne da posjete Istru te izrazio oduševljenje cijelom regijom.

Turistička zajednica Istarske županije smatra da Istra još uvijek nije dovoljno prepoznata u Bavarskoj, tj. Münchenu, posebice kod publike koja pripada srednje-višem i višem sloju, koji inače putuje u Marbellu, Monte Carlo, Sardiniju i slična odredišta. Zbog toga je jedan od važnijih zadataka koji si je TZ Istarske županije zadala, da u narednih pet do sedam godina učini isto što je učinila u Austriji i Sloveniji, gdje je Istra danas prepoznata kao omiljena destinacija kod gostiju više platežne moći.

Cijeli event je na kraju predstavljen i u onome u čemu je Istra najbolja. Kuhar Deniz Zembo predstavio je široku paletu tipičnih istarskih proizvoda reinterpretiranu i predstavljenu na jedan posve nov način, u spoju modernog i tradicionalnog, dok su istarski vinari i maslinari cijelo vrijeme bili vjerni i važni pratitelji eventa. Na samom kraju manifestacije priređena je i lutrija sa sedam nagradnih boravka i time još jednom zaigrali na emocije dok su se u pozadini emitirali motivi Istre.


Slavljenička Vinistra simbol zajedništva i uspjeha istarskih vinara

National Geographic Traveller o istarskoj glazbi, plesu i povijesti

Rim Tim Tagi Dim: Baby Lasagna osvojio srca s najveće pozornice Europe

Grand prix Zlatna penkala za online reportažu mađarskih novinarki o Istri

Četiri nagrade Simply the Best istarskim projektima

Održana svečana promocija vodiča Flos Olei 2024

Ponuda Istre na sajmu E BIKE DAYS u Münchenu 2024

Istra i Hrvatska partneri Europske rukometne federacije

Novi rekordi na svjetskom natjecanju Svijet malvazija

Prikaži