ISTRA INFO COVID-19 X  

Istra u svjetskim gourmet vodičima

Flos Olei

Flos Olei 2019

Zeleni poluotok je uspješno započeo turističku godinu koji je proglašen najboljom maslinarskom regijom na svijetu, četvrti put u pobjedničkom nizu. Velik je to uspjeh za regiju na čijem se području maslinovo ulje proizvodi više od dvije tisuće godina. Maslinova ulja su iz godine u godinu sve kvalitetnija, a broj istarskih proizvođača u jedinom svjetskom vodiču ekstra djevičanskih maslinovih ulja, Flos Olei, sve je veći.

Osim izuzetnih ocjena EDMU, u desetom jubilarnom izdanju, Istra se proslavila još jednom značajnom nagradom u kategoriji TOP 20 najboljih ulja na svijetu. Radi se o vodnjanskom poduzeću Oleum Maris koje je proglašeno najboljom „tvrtkom u uzletu“ na svijetu. U takozvanu "bibliju" ekstra djevičanskih maslinovih ulja uvršteno je čak 79 ulja iz Istre, četiri više nego lani, a gotovo svi su postigli bolje rezultate, što je dokaz da se rad na kvaliteti osjeti i nagrađuje.

Flos Olei 2019. predstavlja se kao cjelovito i transparentno sredstvo informiranja, korisno za entuzijaste i neofite svih generacija, ali isto tako za stručnjake, odnosno proizvođače, uvoznike, distributere, tehničare i sl. Nudi uvid u rezultate pomnog degustiranja prezentirajući maslinarstvo iz 52 zemlje s pet kontinenata, s time da svaki od 500 opisanih uljara ima zasebnu profilnu karticu svog gospodarstva te opis predstavljenog ulja.

» Opširnije
» www.flosolei.com

Prikaži